Fer Hendriks en Jac van Melick bekijken het Fatima Huis door een specialistische bril.

Dinsdagmiddag 2 juni 2015 bezochten Fer Hendrix en Jac van Melick onder leiding van Jos Brouwer het Fatima Huis. Fer Hendriks was tijdens de bouw van de kerk werkzaam bij het bureau van Pierre Weegels de architect van de Fatimakerk. Jac van Melick is de grote animator achter het boek van Cor van Geleuken dat in 2013 verschenen is. Jos Brouwer leidde hen rond. Het bezoek stond in het teken van de ‘kunstenaars’ van Geleuken en Weegels die voor deze voormalige kerk zoveel betekend hebben.

Alle aanwezige kunstwerken van Cor van Geleuken werden uitgebreid bekeken en becommentarieerd door de heren. Ook werd gekeken of er verwantschap is met kunstwerken die Cor op andere plaatsen gerealiseerd heeft. De doopvont kon niet bewonderd worden. Deze is jammer genoeg niet meer aanwezig in het Fatima Huis. Dit is volgens Fer Hendriks ook een prachtig werk van Cor van Geleuken.

De architectonische kwaliteit van dit gebouw –alom geroemd– werd in breder perspectief van de kerkenbouw van Pierre Weegels geplaatst. Het blijft zijn meesterwerk. Allerlei bijzondere details van het Fatima Huis werden bekeken en besproken. Met een directe medewerker van het architectenbureau van Pierre Weegels erbij heel bijzonder natuurlijk.

Een geslaagd bezoek waarbij eens met een andere bril naar het gebouw werd gekeken en ook de discussie niet geschuwd werd.