19 september Cultureel Lint in het Fatimapark

Logo Cultureel Lint

10 jaar Cultureel Lint

Jaarlijks wordt het culturele seizoen in Weert geopend met het feestelijke Cultureel Lint, dé uitmarkt van Weert. Ook voor 2021 staat het evenement op de planning. De organisatie kijkt vol enthousiasme uit naar de tiende editie op zondag 19 september.

Koopzondag 19 september staat de tiende editie van Cultureel Lint, dé Weerter uitmarkt, op de kalender. Tijdens Cultureel Lint laten professionele- en amateurkunstenaars, verenigingen en culturele instellingen het publiek genieten van allerlei kleine, gratis voorstellingen en presentaties op het gebied van muziek, theater, literatuur, beeldende kunst en meer. Het evenement wordt georganiseerd door de drie professionele culturele instellingen van Weert, Munttheater, RICK en Muziekcentrum De Bosuil, gebundeld onder de naam Stichting Cultureel Lint.

Om een coronaproof evenement te presenteren zijn locaties verspreid over de hele stad, moet voor binnen- én buitenoptredens vooraf kaartjes worden gereserveerd via de website van het Cultureel Lint en zullen alle bezoekers per tweetjes op 1,5 meter van elkaar plaatsnemen op stoelen. Tickets voor de voorstellingen van Cultureel Lint zijn gratis te reserveren, maar wacht niet te lang want vol is vol!

 

Frisse Oren

Herrie in de tent gaat over twee kampeerders die op vakantie zijn en hun tentje op een camping, op gepaste afstand van elkaar, opzetten. De ene zet haar tentje keurig op en stalt haar spulletjes netjes uit om vervolgens heerlijk te kunnen genieten van de stilte en om lekker in haar boek te lezen. Dan krijgt ze opeens een buurvrouw die een stuk luidruchtiger en chaotischer is. Wat is dat voor een herrie die uit die uit haar tent komt? Hoe wordt dit toch nog gezellig voor allebei?

Locatie 10: Fatimapark (entree 1)
Sessie 1:   13:15-14:00
Sessie 2:   14:30-15:15
Sessie 3:   15:45-16:30

KLIK HIER VOOR GRATIS KAARTEN (frisse oren)

 

De Theaterkist

Professor Faber Fabuleus heeft een fabuleuze uitvinding gedaan. Hij is helemaal in zijn nopjes en wil graag zijn uitvinding met jullie delen. Ik zie jullie al denken, en toen?
Na het lezen van diverse verhalen uit het verleden en geschiedenisboeken wil hij dit eens met zijn eigen ogen mee gaan maken. Reizen jullie mee naar het verleden met de professor? Ja? Zet dan vlug je vliegbril op en zet je schap voor dit doldwaas avontuur!

Locatie 11: Fatimapark (entree2)

Sessie 1:   14:00-14:30
Sessie 2:   15:15-15:45
Sessie 3:   16:30-17:00

KLIK HIER VOOR GRATIS KAARTEN (de theatherkist)