adviescommissie Cultuurhistorie Weert

Normaal gesproken vinden de vergaderingen van de adviescommissie Cultuurhistorie plaats op het stadhuis. Maar op gezette tijden trekt deze commissie van de gemeente Weert er op uit om de resultaten te schouwen. Op donderdag 28 april ging de commissie onder andere kijken bij het Fatima Huis.

De werkzaamheden aan het Fatima Huis zijn nu nagenoeg afgerond. Bij de restauratie en herbestemming was het belangrijkste dat het dak weer waterdicht werd gemaakt. Daarnaast werden de glas-in-loodramen schoongemaakt en van bescherming voorzien. Het grote marmermozaïek  van Hugo Brouwer werd professioneel schoongemaakt. De speciaal voor dit gebouw ontworpen banken werden opgeknapt. Daarnaast werd schilderwerk uitgevoerd waarbij de originele kleuren weer aan de buitenzijde werden hersteld. Met het oog op herbestemming werd de installatie vernieuwd en zijn toiletten ingebouwd. Deze werkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Limburg.

De commissie Cultuurhistorie bezocht het project uitgebreid, zowel het interieur als het exterieur. Ook de voormalige sacristie en de crypte werden bekeken. De commissie was zeer onder de indruk van het resultaat en wenst het Fatima Huis een succesvolle toekomst en goed gebruik.