Open Monumentendag 2021

Elk jaar staat het tweede weekend van september in het teken van Open Monumentendag. Tijdens dit weekend openen duizenden monumenten hun deuren voor publiek.
Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Het Fatima Huis met zijn unieke kunstschatten ligt in de wijk Fatima van de Limburgste stad Weert. Tijdens de Open Monumentendagen zijn wij geopend op Zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De voormalige kerk uit 1954 van architect Pierre Weegels maakt met haar grootste marmeren mozaïek in Nederland (255m²), abstracte beglazing van Hugo Brouwer en het glas in lood ‘zonnewonder van Fatima’ door Charles Eyck het Fatima Huis tot een unieke locatie voor uw evenement.
Het voormalige kerkgebouw wordt vanaf 2015 ingezet voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wordt er een een waardige herbestemming geven aan de kerk.